2023 Proje Dönemi 2023-1-tr01-ka131-hed-000121635 No’lu Proje 2024 – 2025 Akademik Yılı (Güz ve Bahar Dönemleri) Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Yerleştirme Sonuçları

2023 Proje Dönemi

2023-1-TR01-KA131-HED-000121635 no’lu Proje

2024 – 2025 Akademik Yılı (Güz ve Bahar Dönemleri)

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Yerleştirme Sonuçları

Değerli Öğrencilerimiz,

Sonuçları görmeden önce LÜTFEN aşağıdaki açıklamaları DİKKATLE OKUYUNUZ!!!

1- Turna Portalından (https://turnaportal.ua.gov.tr/) başvuru yapmayan ya da başvurusunu tamamlamayan öğrencilerimizin başvuruları ile geçersiz yabancı dil puanı olan öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınmamıştır.

2- Yerleştirilen öğrenciler "ADAY ÖĞRENCİ" olduklarını unutmamalıdır.

3- Yerleştirilen aday öğrencilerin tek dönem için hibe alacakları unutulmamalıdır.

4- Yerleştirme sonuçlarına itirazı olan öğrencilerin 15 Nisan 2024 Pazartesi Günü Saat: 13:30'a kadar Dış İlişkiler ve Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezine (iro@dpu.edu.tr) dilekçe ile bu itirazlarını bildirmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra gelecek olan itirazlar dikkate alınmayacaktır. 

5- Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği kapsamında aday olarak bir kuruma yerleşen öğrenciler haklarından feragat etmek istiyorlarsa en geç 15 Nisan 2024 Pazartesi Günü saat: 13:30'a kadar feragat dilekçelerini Dış İlişkiler Koordinatörlüğüne (iro@dpu.edu.tr) e-posta ile iletmeleri gerekir. Belirtilen tarihin dışında feragat edilmesi durumunda öğrencilerin bir sonraki hareketlilik başvurularında oluşacak olan toplam puanlarından -10 puan azaltma uygulaması yapılacaktır. 

6- Yerleşen Adayların 16 Nisan 2024 Salı Günü gerçekleştirilecek olan "Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı"'na katılması ZORUNLUDUR!!!  Giden Öğrenci Bilgilendirme toplantısına katılım sağlanmaması durumunda, faydalı bilgileri kaçırabilir ve Erasmus+ hareketliliği süresince zorluklar yaşayabilirsiniz. Oryantasyon toplantısı ile ilgili detaylı bilgi 15 Nisan 2024 tarihinde paylaşılacaktır.

(Hareketliliğe seçilen öğrenciler için: Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama durumunda öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde toplam puandan -5 puan düşürme uygulanır.) 

7- Hibesiz hareketlilikten faydalanmak isteyen aday öğrencilerin 15 Nisan 2024 saat:17:30’ye kadar  iro@dpu.edu.tr adresine e-posta göndermeleri gerekmektedir.

8- Durumu “Tercih Edilen Anlaşmanın Kotası Dolduğu İçin Yerleştirme İşlemi Yapılamamıştır” denilen öğrenciler kendi bölümlerinden olmak şartıyla feragat eden aday öğrencilerin yerleştikleri üniversitelere başarı sıralarına ve ilgili üniversiteyi tercih etmelerine göre yerleştirmeleri yapılacaktır.

“Bu başvuruların değerlendirilmesi ve nihai karar verme aşamasında, değerlendirmeyi yapan personel ile başvuru sahipleri arasında değerlendirmeyi yapan personelin tarafsızlığını etkileyebilecek herhangi bir kişisel ilişki bulunmamaktadır. Karar, tarafsızlık ve şeffaflık kurallarına uygun bir şekilde verilmiştir.”

2023-2024 Akademik Yılı Güz ve Bahar Dönemleri Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Yerleştirme Sonuçları için TIKLAYINIZ!!!

ÖNEMLİ!!!

Aday olarak yerleştirilen öğrencilerin başvurularının değerlendirilmesi yerleştikleri üniversite tarafından yapılacak ve nihai karar bu kurum tarafından verilecektir. Yerleştirilen üniversiteden kabul onayı alan öğrenciler, 2024-2025 akademik yılı ve tercih ettikleri dönemlerde hareketlilik gerçekleştirebileceklerdir.

Öğrencilerin yerleştikleri üniversitelerden kabul alamamalarından Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Dış İlişkiler ve Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi sorumlu tutulamaz.

Lütfen duyurular sayfamızı ve e-posta adreslerinizi sıkça kontrol ediniz. Tüm bilgilendirmeler için resmi iletişim kanalımız, kurumsal e-posta (….@ogr.dpu.edu.tr) adresiniz olacaktır.

Seçilen adayların, seçildikleri üniversitelerin ilgili Erasmus internet sayfalarını incelemeleri ve başvuru yöntem ve tarihlerini öğrenmeleri gerekmektedir. Karşı üniversitelere bildirimler (nomination) Merkezimizce bilgilendirme toplantısından sonra yapılacaktır. Bunu takiben başvuru prosedürleri adayların kendileri tarafından takip edilecektir. Başvuru tarihlerinin kaçırılması durumunda hakkınızın iptal edileceğini lütfen dikkate alınız.

Seçilmiş bulunulan üniversitelerin öğrenim diline ilişkin koşullara dikkat edilmesi ve talep edilecek dil sertifikalarının başvuru aşamasında sunulması önem arz etmektedir. Dil yeterlilikleri konusunda yaşanabilecek mağduriyetlerde sorumluluk yararlanıcılara aittir. 

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

05 Nisan 2024, Cuma / 614 defa okundu.