Hakkımızda

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi,  Hayat Boyu Öğrenim Programının bir üyesidir ve bünyesindeki Dış İlişkiler Biriminin bir parçası olan Erasmus Değişim Programı Koordinatörlüğü, üniversitenin akademik ve idari birimlerine bağlı bir şekilde, uluslararası arenada koordinasyon, eğitim ve danışmanlık hizmetlerini vermektedir. Dış ilişkiler koordinatörlüğü sayesinde üniversitemiz aynı zamanda Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında akredite kuruluşlar arasında, gönderen ve koordinatör kuruluş olarak yerini almıştır.

Dış ilişkiler ofisi, uluslar arası bir üniversite olmayı kendine misyon edinen DPU’ye hizmet eder ve eğitim ve bilimsel başarıyı teşvik ederek uluslar arası ortaklık faaliyetleri destekler ve bunların koordinesini sağlar. Yurt içi ve yurt dışında ikili veya çok taraflı eğitim veya işbirliği anlaşmaları  imzalanır, akademik personel ve öğrenci değişimini sağlar. Aynı zamanda da değişim programları kapsamındaki hareketlilik sürecinin koordinasyonundan sorumludur ve çeşitli organizasyonlar ile hareketliliğin devamını sağlar. Tüm bunların yanı sıra Dış ilişkiler Ofisi, üniversitemize yurt dışından gelen heyetlere ve konuklara çeşitli dillerde tanıtım ve rehberlik imkânları da sunmaktadır.

Son Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2019, Perşembe