2023-2024 Akademik Yılı Bahar Dönemi Erasmus+ Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı Başvuru Duyurusu

Sevgili Öğrenciler,

Merkezimiz bünyesinde yürütmekte olduğumuz Erasmus+ (KA131) (Öğrenim–Staj), Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA171), Erasmus+ Konsorsiyum Staj Hareketlilikleri (KA130) Değişim Programları kapsamında başvuru yapacak öğrencilerin seçilmesi amacıyla Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı yapılacaktır.

Değişim programlarına başvuru yapmak isteyen öğrencilerin 10.03.2024 tarihinde yapılacak olan Yabancı Dil Yeterlilik sınavına girmeleri gerekmektedir.

Değişim programlarına başvurmak isteyen öğrencilerin kendi isteklerine bağlı olarak, son 5 yıl içerisinde alınmış YÖK tarafından denkliği kabul edilen bir yabancı dil sınav sonucunu iro@dpu.edu.tr adresine e-postayla iletmeleri durumunda, yazılı sınavdan muaf olabilecektir. YÖK tarafından denkliği kabul edilen sınav listesine ulaşmak için:

Yukarıda belirtilen sınav sonuçlarından herhangi biri bulunmayıp değişim programlarına başvurmak isteyen öğrencilerin yapılacak yeterlilik sınavına girmeleri gerekmektedir.

Sınav, 10 Mart 2024 Pazar günü Yabancı Diller Yüksek Okulunda yüz yüze gerçekleştirilecektir.

Sınava girmek için çevrimiçi formun doldurulup “GÖNDER”  butonuna basılması yeterlidir.

(Form için TIKLAYINIZ)

Çevrimiçi Başvuru Sistemi Başlama Tarihi: 20 Şubat 2024 Pazartesi

Çevrimiçi Başvuru Sistemi Bitiş Tarihi:  5 Mart 2024 Salı Günü Saat: 17:00’dır.

Sınav Tarihi: 10 Mart 2024 Pazar Günü Yabancı Diller Yüksek Okulu

ÖNEMLİ:

- Çap, Yan dal, Yatay Geçiş öğrencileri dâhil tüm öğrenciler tek bir öğrenci numarası üzerinden başvuru yapmalıdır.

-Yabancı Dil Sınavı güz ve bahar dönemi olmak üzere yılda iki kez yapılmaktadır.​

-Yapılan Yabancı Dil Sınavı’nın geçerlilik süresi ilan tarihinden itibaren 2 yıldır.

-Bu sınava girmiş olmanız öğrenci seçimine başvuru yapıp seçildiğiniz anlamına gelmez.​

- Öğrenim-Staj öğrenci seçimi ilanlarına daha sonraki bir tarihte çıkılacak olup ilanlar dpu.edu.tr ve erasmus.dpu.edu.tr adreslerinde yayınlanacaktır.

-Sınava başvurup mücbir sebep olmaksızın sınava girmeyen öğrencilerin bir sonraki öğrenci seçimi başvurularında Erasmus puanlarından -5 puan düşürülecektir.

23 Şubat 2024, Cuma / 1986 defa okundu.