2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Erasmus+ Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı Başvuruları Başlamıştır

2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Erasmus+ Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı Başvuru Duyurusu

Sevgili Öğrenciler,

Merkezimiz bünyesinde yürütmekte olduğumuz Erasmus+ (KA131) (Öğrenim–Staj), Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA171), Erasmus+ Konsorsiyum Staj Hareketlilikleri (KA130) Değişim Programları kapsamında başvuru yapacak öğrencilerin seçilmesi amacıyla Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı yapılacaktır.

Değişim programlarına başvuru yapmak isteyen öğrencilerin 04.03.2023 tarihinde ÇEVRİMİÇİ (online-uzaktan) yapılacak olan Yabancı Dil Yeterlilik sınavına girmeleri gerekmektedir.

Değişim programlarına başvurmak isteyen öğrencilerin kendi isteklerine bağlı olarak, son 5 yıl içerisinde alınmış YÖK tarafından denkliği kabul edilen bir yabancı dil sınav sonucunu iro@dpu.edu.tr adresine e-postayla iletmeleri durumunda, yazılı sınavdan muaf olabilecektir. YÖK tarafından denkliği kabul edilen sınav listesine ulaşmak için:

Yukarıda belirtilen sınav sonuçlarından herhangi biri bulunmayıp değişim programlarına başvurmak isteyen öğrencilerin yapılacak yeterlilik sınavına girmeleri gerekmektedir.

Sınav, 4 Mart 2023 Cumartesi günü ÇEVRİMİÇİ (online-uzaktan) olarak gerçekleştirilecektir.

Sınava girmek için çevrimiçi formun doldurulup “GÖNDER”  butonuna basılması yeterlidir.

(Form için TIKLAYINIZ)

Çevrimiçi Başvuru Sistemi Başlama Tarihi: 12 Ocak 2023 Perşembe

Çevrimiçi Başvuru Sistemi Bitiş Tarihi:  22 Şubat 2023 Çarşamba Saat: 17:00’dur.

Sınav Tarihi: 4 Mart 2023 ÇEVRİMİÇİ (online-uzaktan)

ÖNEMLİ:

- Çap, Yandal, Yatay Geçiş öğrencileri dâhil tüm öğrenciler tek bir öğrenci numarası üzerinden başvuru yapmalıdır.

- Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı güz ve bahar dönemi olmak üzere yılda iki kez yapılmaktadır.​

-Çevrimiçi (online-uzaktan) yapılan Yabancı Dil Sınavı’nın geçerlilik süresi ilan tarihinden itibaren 1 yıldır.

-Bu sınava girmiş olmanız öğrenci seçimine başvuru yapıp seçildiğiniz anlamına gelmez.​

- Öğrenim-Staj öğrenci seçimi ilanlarına daha sonraki bir tarihte çıkılacak olup ilanlar dpu.edu.tr ve erasmus.dpu.edu.tr adreslerinde yayınlanacaktır.

-Sınava başvurup mücbir sebep olmaksızın sınava girmeyen öğrencilerin bir sonraki öğrenci seçimi başvurularında Erasmus puanlarından -5 puan düşürülecektir.

17 Şubat 2023, Cuma / 7066 defa okundu.