2016-2017 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu

Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği

-Erasmus+ Öğrenci staj Hareketliliği, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır.

-“Staj”, bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya organizasyon bünyesindeki mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir.

-Staj faaliyeti belirli bir öğretim programı kapsamında yapılan akademik çalışmalara ilişkin araştırma ödevleri, analiz çalışmaları gibi çalışmalar yapmak üzere kullanılamaz.

-Staj faaliyeti, öğrencinin öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde etmesidir.

-Staj faaliyetinin öğrencinin diploma programı için zorunlu olması beklenmez. Ancak staj yapılacak ekonomik sektör, öğrencinin mevcut mesleki eğitim programı ile ilgili bir sektör olmalıdır.

-Faaliyet süresi her bir öğrenim kademesi için ayrı ayrı geçerli olmak üzere 2 ile 12 ay arasında bir süredir.

-Öğrenim süresi içerisinde her sınıfta ve öğrenim programlarının son sınıflarındaki öğrenciler mezun olduktan sonraki 12 ay içerisinde staj faaliyeti gerçekleştirilebilir. Mezuniyet sonrası gerçekleştirilecek staj faaliyetinde öğrenci başvurusunun öğrenci mezun olmadan önce (halihazırda ön lisans için ikinci, lisans için dördüncü sınıf öğrencisiyken) yapılmış olması gerekir. Mezun olmuş öğrenciler başvuruda bulunamaz.

2016-2017 akademik Yılı Erasmus+ Staj Hareketliliği kapsamında üniversitemizden 10 öğrenci seçilecektir. Erasmus+ Staj Hareketliliği için başvurular 25 Nisan 2016 (08:30) -20 Mayıs 2016 (17:00) tarihinde arasında alınacaktır. 

Başvuru kriterleri için TIKLAYINIZ!!!

Online Başvuru yapmak için TIKLAYINIZ!!!

Ülkelere göre verilen hibe miktarları için TIKLAYINIZ!!!

24 Mayıs 2016, Salı / 2230 defa okundu.