2016 Erasmus+ New Horızons Staj Konsorsiyumu Hareketliliği Başvuru Duyurusu

2016 ERASMUS+  NEW HORIZONS Staj Konsorsiyumu Hareketliliği

Önemli: New Horizons Staj Konsorsiyumu Hareketliliği kapsamında Üniversitemizden toplam 17 öğrenci seçilecektir.

Staj faaliyeti, öğrencinin öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde etmesidir.

Öğrencilerin gitmek istedikleri Avrupa Birliği Ülkesi’nden kendi bölümleri ile ilişkili bir kurum, işletme veya Üniversiteden Staj yapacaklarını gösteren kabul mektubu almaları gerekmektedir.  Başvuru anında staj yapılacak kurumdan alınan Kabul Mektubu ibrazı ZORUNLUDUR.

SEÇİM KRİTERLERİ

1-Erasmus+ Değişim Programı, Staj Hareketliliğine başvuracak öğrencilerin, Dumlupınar Üniversitesi’nde bir yükseköğretim programına en az bir akademik yıl süre ile kayıtlı olmuş olmaları gerekmektedir. 2014-2015 Akademik Yılı’nda kayıt olmuş öğrenciler (Hazırlık öğrencileri hariç), 2015-2016 akademik yılında faydalanmak üzere bu programa başvuru yapabilirler.

2- Erasmus+ Değişim Programı, Staj Hareketliliğine bölümünde staj zorunluluğu olan veya olmayan bütün öğrenciler başvurabilir.

3- Ön lisans ve Lisans öğrencilerinin, en az 2.20/4.00 genel akademik ortalamaya sahip olmaları gerekmektedir. Öğrencinin alttan dersi olması programdan faydalanmasına engel değildir. Yatay ve dikey geçişle başka bir yükseköğretim kurumundan geçiş yapmış ve henüz Dumlupınar Üniversitesinde bir not ortalaması oluşmamış öğrenciler için geldikleri yükseköğretim kurumundan aldıkları son transkriptte yer alan not ortalaması dikkate alınır.

4- Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerinin, en az 2.50/4.00 genel akademik ortalamaya sahip olmaları gerekmektedir. Öğrencinin alttan dersi olması programdan faydalanmasına engel değildir. Henüz transkripti oluşmamış öğrenciler için bir önceki yükseköğretim kademesinde alınan mezuniyet notu dikkate alınır.

ÖNEMLİ: Son sınıflarında olup, bütün kredi ve ders yükümlülüklerini tamamlayarak mezun durumuna gelen öğrenciler, mezun olmadan Erasmus+ Staj hareketliliğinden faydalanmak üzere seçildiği takdirde mezuniyetlerinin hemen ardından bir yıl içerisinde Erasmus+ Staj Hareketliliğinden faydalanabilirler.

5- Öğrenci kendi isteğine bağlı olarak, son 3 yıl içerisinde alınmış “Üniversitelerarası Dil Sınavı (ÜDS)” veya “Kamu Personeli Dil Sınavı (KPDS)” “Yabancı Dil Sınavı (YDS), TOEFL yada IELTS notunu başvuru sırasında DPÜ Dış İlişkiler Ofisi’ne teslim etmesi durumunda, sınavdan elde etmiş olduğu puan yabancı dil sınavı barajını sağlıyorsa Yazılı Dil Sınavı puanı yerine sayılacak ve yapılacak olan Yazılı Dil Sınavı’ndan muaf olabilecektir. Bu belge teslim edildiği takdirde öğrenci sadece Yazılı Dil Sınavı’na girmeyecektir fakat Sözlü Dil Sınavı’na girmek zorundadır.

6- Başvuru yapabilmek için, öğrencinin daha önceden Erasmus+ Program ülkelerinden birinde bölümü ile alakalı bir staj yeri bulmuş ve bu staj yapılacak kurum-işletmeden onaylı kabul mektubu ve detaylı çalışma planı almış olması gerekir. Staj yapılacak kurum-işletme mevcut olmadan öğrenciler Erasmus+ staj hareketliliği faaliyetine katılmak üzere seçilemez

7- Başvuruların http://www.erasmusak.com linkinden yapılması gerekmektedir. Başvuru yapan öğrenciler başvuru çıktılarını Fakülte / Enstitü / Meslek Yüksekokulu / YüksekOkul Erasmus Koordinatörlerine imzalatmalıdır. Başvuru formunu doğru bir şekilde doldurunuz. Formun çıktısını aldıktan sonra üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.

8- Başvurunuzu tamamlamak için aşağıdaki listede bulunan belgelerin tamamını 21 Mart 2016 Pazartesi günü saat 12:00'a kadar Rektörlük Binası’ndaki DPÜ Dış İlişkiler Ofisi’ne teslim ediniz.

  1. Online Başvuru Formu
  2. Karşı Kurumdan-İşletmeden alınmış onaylı kabul mektubu
  3. Training agreement (Her iki kurum tarafından onaylı ve imzalı)
  4. Öğrenci Belgesi
  5. Transkript/Not Dökümü ( en son dönemi de içine alan güncel )

(Not ortalaması Lisans öğrencileri için 4.00 üzerinden en az 2.20, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri için en az 4. 00 üzerinden en az 2.50 olmalıdır.)

  1. Niyet Mektubu (Neden Erasmus+ Staj Hareketliliği programından faydalanmak istediğinizi anlatan ve bir A4 kâğıdını aşmayan İngilizce yazılmış bir kompozisyon)
  2. Eğer Yazılı Dil Sınavı’ndan muaf olmak isteniyor ise; son 3 yıl içerisinde girilmiş KPDS/ÜDS/YDS/TOEFL/IELTS Sonuç Belgesi

9- Erasmus+ Öğrenim/Staj Hareketliliği ve Mevlana Değişim Programı kapsamında yurtdışında olup, 2015-2016 Akademik yılı Erasmus+ Staj Hareketliliğine başvurmak isteyen öğrencilerimizin gitmeden önce elde etmiş oldukları yazılı dil sınavı, yabancı dil sınavı barajını sağlıyorsa kullanılacaktır, sözlü dil sınavına online olarak katılacaklardır.

10- Erasmus+ Öğrenim/Staj Hareketliliği ve Mevlana Değişim Programı kapsamında yurtdışında bulunan öğrencilerimizden istenen Başvuru Belgeleri;

  • Başvuru Formu (Tam imzalı, bunun için yakın bir arkadaşınızdan yardım alabilirsiniz.)
  • Karşı kurumdan alınmış onaylı kabul mektubu
  • Training Agreement (Her iki kurum tarafından onaylı ve imzalı)
  • Niyet Mektubu (Neden Erasmus+ Staj Hareketliliğinden faydalanmak istediğinizi anlatan ve bir A4 kâğıdını aşmayan İngilizce yazılmış bir kompozisyon)
  • Eğer Yazılı Dil Sınavı’ndan muaf olmak isteniyor ise; son 3 yıl içerisinde girilmiş KPDS/ÜDS/YDS/TOEFL/IELTS Sonuç Belgesi

Bu belgeler tamamlanarak, hem mail yoluyla (Staj Hareketliliğinden sorumlu olan Uzm. Berrin DEMİR ve Uzm. Elif KÖRPE’ye) hem de posta yoluyla  21 Mart 2016 Pazartesi günü 12:00'a kadar gönderilmelidir.

Adres:

Merkez Kampüs

Dış İlişkiler Ofisi/Rektörlük Binası

Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesi Tavşanlı Yolu 10. km

KÜTAHYA / Merkez

11- Erasmus+ faaliyetinden hiç yararlanmamış öğrencilere öncelik verilmesi amacıyla, daha önce Erasmus Hareketlilik faaliyetinden yararlanmış öğrencilerden Toplam Akademik Puanı (Dil Puanı + Akademik Başarı Düzeyi) üzerinden 10 puan düşürülecektir.

Genel başarı notu hesaplanırken aşağıdaki değerlendirme kriterleri uygulanacaktır.

– Ağırlıklı ders ortalaması % 50

– Yabancı dil bilgisi % 50 (Yazılı Sınav %75 ve Sözlü Sınav %25)

  • Yabancı Dil Yazılı Sınavında baraj 50 olarak belirlenmiştir.

– Daha önce yararlanma: -10 puan (Toplam 100 puan üzerinden)

12- Başvuru sırasında yaşamış olduğunuz sorunları iro@dpu.edu.tr e-posta adresine iletebilir veya 0 274 265 2031 / 1040-1042-1043 telefon numaralarına bildirebilirsiniz.

BAŞVURU SIRASINDA GEREKLİ BELGELER

  1. Online Başvuru Formu
  2. Karşı Kurumdan-İşletmeden alınmış onaylı kabul mektubu
  3. Training agreement (Her iki kurum tarafından onaylı ve imzalı)
  4. Öğrenci Belgesi
  5. Transkript/Not Dökümü ( en son dönemi de içine alan güncel )

(Not ortalaması Lisans öğrencileri için 4.00 üzerinden en az 2.20, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri için en az 4. 00 üzerinden en az 2.50 olmalıdır.)

  1. Niyet Mektubu (Neden Erasmus+ Staj Hareketliliği programından faydalanmak istediğinizi anlatan ve bir A4 kâğıdını aşmayan İngilizce yazılmış bir kompozisyon)
  2. Eğer Yazılı Dil Sınavı’ndan muaf olmak isteniyor ise; son 3 yıl içerisinde girilmiş KPDS/ÜDS/YDS/TOEFL/IELTS Sonuç Belgesi

NEW HORIZONS STAJ KONSORSİYUMU SEÇİM TAKVİMİ

 

Başvuruların Başlaması

 

15 Şubat 2016 (08:00)

 

Başvuruların Bitişi

21 Mart 2016 (12:00)

 

Yazılı Sınavın Yapılacağı Yerlerin İlan Edilmesi

 

21 Mart 2016 (17:00)

 

Yazılı ve Sözlü Yabancı Dil Sınavları

 

23-25 Mart 2016

1. Gerekli görülen hallerde tarihler Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından değiştirilebilir.

2. Sınav yerleri ve saatleri daha sonraki tarihlerde web sayfasında ilan edilecektir.

3. Söz konusu tarihler Erasmus+ New Horizons Staj Konsorsiyum hareketliliği için geçerlidir.

 

HİBE MİKTARLARI

Hayat pahalılığına göre ülke türleri

Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler

Aylık Öğrenci Staj Hibesi (€)

1. Grup Program Ülkeleri

Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İrlanda, İtalya, Lihtenştayn, Norveç, İsveç, İsviçre, Birleşik Krallık

600

2. Grup Program Ülkeleri

Belçika, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs Rum Kesimi, Almanya, Yunanistan, İzlanda, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, Slovenya, İspanya, Türkiye

500

3. Grup Program Ülkeleri

Bulgaristan, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Romanya, Slovakya, Makedonya

400

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ

DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ

Evliya Çelebi Yerleşkesi (Rektörlük Binası, Giriş Kat)

Web: http://erasmus.dpu.edu.tr | E-posta: iro@dpu.edu.tr | Tel: 0 274 265 2031 / 1042-1073 | Fax: 0 274 265 213

20 Mayıs 2016, Cuma / 3126 defa okundu.