2019-2022 Proje Yılı Erasmus+ Ka108 Kocatepe Staj Konsorsiyumu Kapsamında İspanya‘da Bulunan Staj Kurumları Ziyareti

Üniversitemizi uluslararası alanda tanıtmak, uluslararasılaşma seviyemizi ve partner sayımızı artırmak amacıyla, Dış İlişkiler ve Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama Ve Araştırma Merkezi Müdürlüğümüz’den Müdür Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Bünyamin HAN ve Erasmus+ Staj Koordinatörümüz Öğr. Gör. Hasan Yiğit İspanya Barselona’da bulunan “Practices Kinder” , “EXPERTAL SA”, “Galeria Maxo” , “Dpoint Group”, “The English Corner”, “Vision Factory”  firmaları ile Sevilla’da bulunan “Sagrada Familia (SAFA) College” ve “Universidad de Sevilla” kurumlarına ziyarette bulunmuşlardır.

Uluslararası Ofisimiz 1 Şubat-6 Şubat 2022 tarihleri arasında Dumlupınar Üniversitesine ek olarak Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin de ortak olduğu Kocatepe Staj Konsorsiyumu çerçevesinde Barselona ve Sevilla’da bulunan farklı kurumlar ile görüşmeler yapmıştır. Farklı alanlarda faaliyet gösteren toplam sekiz kurumla yapılan toplantılar neticesinde konsorsiyuma ortak üniversitelerin tanıtımı yapılmıştır.  Adı geçen kurumlarla üniversitemizin tüm eğitim düzeylerindeki-ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora- öğrencileri için staj olanaklarını artırma ve var olanları geliştirmek için yapıcı ve faydalı görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Ziyaret edilen kurumlarda üniversitemizin uluslararası görünürlüğünü artıracak, potansiyeli yüksek ve verimli iş sahalarında ileriye yönelik girişimler yapılacağı hususunda mutabakata varılmıştır. Son olarak Endülüs eyaletinin en prestijli yükseköğretim kurumu olan “Universidad de Sevilla” üniversitesi ile Erasmus+ KA131 kapsamında öğrenci-personel hareketliliği içeren ikili işbirliği yapma hususunda görüş birliğine varılmış ve her iki kurumda da gerekli çalışmalara başlanmıştır.

Son Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2022, Perşembe