2021 Proje Yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Hakkında Bilgilendirme Notu

2021 sözleşme yılı için Avrupa Komisyonu tarafından hibelerde ve kurallarda değişiklik beklendiğinden, yeni döneme ilişkin çağrıların Program Rehberi ve Uygulama El Kitabı yayımlanana kadar ertelenmesi gerektiği Türkiye Ulusal Ajansı tarafından bildirilmiştir.

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği’ne ilişkin olarak her yıl Şubat/Mart ayı içerisinde gerçekleştirdiğimiz başvuru dönemi, Erasmus+ programının 2014-2021 çerçeve dönemini tamamlayarak 2021-2027 çerçeve dönemine geçiyor olması ve bu geçiş dönemi ile ilgili gerekli yeni kural ve düzenlemelerin Avrupa Komisyonu tarafından henüz yayınlanmamış olması sebebiyle Türkiye Ulusal Ajansı’nın yönlendirmeleri doğrultusunda henüz açılamamıştır.

2021 dönemi program kılavuzunun ve olası hibe değişikliklerinin yer alacağı 2021 Teklif Çağrısı’nın Avrupa Komisyonu tarafından yayınlanmasının akabinde ilgili döneme ait Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği çağrısına çıkabileceğimizi bilgilerinize sunarız.

Mevcut durum sadece Kütahya Dumlupınar Üniversitesi özelinde olmamakla birlikte, 2021 proje dönemi için başvuru açacak tüm Yükseköğretim kurumları için geçerlidir. Dolayısıyla 2021 dönemi Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği başvuruları önümüzdeki süreçte açılacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi

Dış İlişkiler Koordinatörlüğü

17 Mart 2021, Çarşamba / 1786 defa okundu.