2019 Bahar Dönemi Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı Başvuru Duyurusu

Koordinatörlüğümüz bünyesinde yürütmekte olduğumuz Erasmus+ (KA103) (Öğrenim–Staj), Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA107), Erasmus+ Konsorsiyum Staj Hareketlilikleri (KA108), Mevlana Değişim Programları kapsamında başvuru yapacak öğrencilerin seçilmesi amacıyla başvurulardan önce bir Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı yapılacaktır.

Değişim programlarına başvurmak isteyen öğrencilerin kendi isteklerine bağlı olarak, son 3 yıl içerisinde alınmış YÖK tarafından denkliği kabul edilen bir yabancı dil sınav sonucunu Dış İlişkiler Koordinatörlüğü'ne teslim etmesi durumunda, öğrenciler yazılı sınavdan muaf olabilecektir. YÖK tarafından denkliği kabul edilen sınav listesine ulaşmak için:

 https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/GENEL/EsdegerlikTablosu25022016.pdf

Yukarıda belirtilen sınav sonuçlarından herhangi biri bulunmayıp değişim programlarına başvurmak isteyen öğrencilerin yapılacak yeterlilik sınavına girmeleri gerekmektedir. 18-22 Şubat 2019 haftasında yapılması planlanan sınav tarihi ilerleyen günlerde ilan edilecektir.

 

Bu sınava katılabilmek için 2 aşamalı bir başvuru gerçekleştirilecektir:

  1.  İlk aşama için  https://goo.gl/forms/p7qZdU0FqhO4YMHL2 bağlantısına tıklayarak çevrim içi formu doldurmanız gerekmektedir.​
  2. İlk aşamayı tamamladıktan sonra, YABANCI DİL YETERLİLİK SINAVI- Başvuru Formu bağlantısına tıklayarak başvuru formunu indirmeniz, bilgisayar üzerinde doldurmanız ve çıktısını alıp imzalayarak Rektörlük Dış İlişkiler Koordinatörlüğümüzde görev yapmakta olan Öğretim Görevlisi Mehtap Arat’a teslim etmeniz gerekmektedir.

 

Bu iki aşamadan herhangi birinin yapılmaması başvurunun geçersiz olacağı anlamına gelmektedir.

 

Çevrimiçi Başvuru Sistemi Başlama Tarihi: 14 ARALIK 2018 CUMA

Başvuru Formu Son Teslim Tarihi 14 ŞUBAT 2019 Perşembe günü saat: 16:00’dır.

Yukarıda belirtilen teslim tarihi her iki başvuru aşaması için de son tarihtir. Bu tarihlerden sonra çevrim içi başvuru sistemi kapanacak olup ofise getirilen belgeler de kabul edilmeyecektir!

 

ÖNEMLİ:

  • Sınav yeri ve saati birim web sayfamızdan ilan edilecektir.
  • Yabancı Dil Sınavı güz ve bahar dönemi olmak üzere yılda iki kez yapılacaktır.​
  • Yapılan Yabancı Dil Sınavı’nın 2 yıl geçerliliği vardır.  
  • Bu sınava girmiş olmanız öğrenci seçimine başvuru yaptığınız anlamına gelmez.​
  • Öğrenci Seçimi için ilanlara daha sonraki bir tarihte çıkılacaktır.​
  • Sınava başvurduğu halde girmeyenlerin bir sonraki öğrenci seçimi başvurularından 5 puan düşürülecektir.
  •  

 

13 Aralık 2018, Perşembe / 4295 defa okundu.