Üniversitemiz Japon Üniversitesi ile İşbirliği Yaptı

Geçen yıllarda Japonya'ya yapılan ziyaretler sonrasında Nagoya Teknoloji Enstitüsü'nden (NIT) DPÜ’ye ikili anlaşma teklif edilmişti teklif edilen bu anlaşma Üniversitemizde imzalandı.

Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof.Dr. Hasan Göçmez, ilk etapta, Fen Bilimleri Enstitüsü ile NIT ileri malzeme araştırma merkezi arasında imzalanan anlaşma, daha sonra üniversitenin tüm bölümlerini kapsayacak anlaşmaya dönüşeceğini açıkladı.

Göçmez, yapılan anlaşmanın özellikle ileri teknoloji ürünleri üzerine çalışan üniversitemizin kimya, fizik, malzeme ve makine bölümleri için büyük bir fırsat olduğunu, bu kapsamda yüksek lisans öğrencisi ve akademisyen değişimi ile birlikte bilimsel malzeme, yayın, bilgi ve ortak araştırma projelerinin değişimlerinin de mümkün olabileceğini, yapılan anlaşmanın 5 yıl geçerli olacağını iki taraftan biri anlaşmayı sonlandırmadığı sürece anlaşmanın otomatik olarak yenileneceğini ifade etti.

Anlaşma imzalanmadan önce Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Kampüsünü gezen; Nagoya Teknoloji Enstitüsü’nden Prof.Dr. Fuji Masayoshi ve Prof.Dr. Takashi Shirai kampüse hayran kaldıklarını ve Dumlupınar Üniversitesiyle anlaşmanın çok doğru bir karar olduğunu vurguladı.

Yapılan anlaşma sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kaan Erarslan ve Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Hasan Göçmez; Nagoya Teknoloji Enstitüsü’nden Prof.Dr. Fuji Masayoshi ve Prof.Dr. Takashi Shirai’ Dumlupınar Üniversitenin "Altın Anahtar Plaketini" takdim etti.

Son Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2017, Perşembe